ATTENTION WORLD-WIDE EDITORS:
These cool new projects are available for immediate publication.

Contact us for details.

ATTENZIONE REDATTORI:
Questi progetti senza i diritti d'autore sono dispobili per la pubblicazione immediata.

Contattateci per ulteriori dettagli. 

Atención Editores a nivel mundial:
Estos proyectos sin cuota de regalia están disponibles para publicación inmediata.

Comunicarse con nosotros para los detalles.

A l'attention des éditeurs du monde entier:
Ces projets sont disponiles immédiatement pour publication et sont sans redevance.

Nous contacter pour plus de détails.

AUFMERKSAMKEIT WELTWEITE REDAKTEURE:
Diese lizenzfreie Projekte stehen zur Verfügung für unmittelbare Veröffentlichung.

Kontaktieren Sie uns für Details.

ETT UNIKT TILLFÄLLE FÖR
UTGIVARE VÄRLDEN ÖVER:
Dessa project är gratis tillgängliga för omedelbar publicering.

Kontakta oss för mer information.





CoolNéwPröjects.cøm
RECENT PORTFOLIO



Photos by Bradley Wheeler



Poetic Architecture: Three Works by Johnsen Schmaling Architects
Slideshow Image 1

Stacked Cabin

Slideshow Image 1

Studio for a Composer

Slideshow Image 1

OS House

  • These three projects represent a sober and restrained American Modernism seemingly appropriate for our time.
  • Questi tre progetti rappresentano un modernismo americano sobrio e trattenuto apparentemente appropriato per il nostro tempo.
  • 这三个项目似乎最能代表当下清醒、理性的美国现代主义风格。

Read More

  • All three projects capture the essence of living simply in the Midwest of the United States, and convey a sense of freedom that is evident in the Studio’s design philosophy.
  • Tutti e tre i progetti catturano l'essenza di vivere semplicemente nel Midwest degli Stati Uniti e trasmettono un senso di libertà che è evidente nella filosofia di progettazione dello Studio.
  • 三个项目撷取了美国中西部地区平凡生活的精髓,从设计理念上来看,显而易见地 传达出了一种发自内心的闲适感。
  • All three share a similar and restrained material palette.
  • Tutti e tre condividono una gamma di materiali simili e sobrio.
  • 三个项目非常类似,都使用了内敛而含蓄的板材。
DESCRIPTION

Milwaukee-based Johnsen Schmaling Architects has aptly captured the heart of what it means to live simply in the American Midwest and conveys a sense of that freedom in their design philosophy. Comparing three of their most recent projects (a cabin, a studio and a single family residence), one can easily discern a clear and soulful rhythm in their work—a harmonic cadence in synchronicity with both man and nature.

More Details

Stacked Cabin
Located in Muscoda, Wisconsin, the Stacked Cabin is an 82 square meter (880 square-foot) single family residence hidden away from the twenty-first century world in a remote Wisconsin forest. At first blush, the modest house fits snugly into its wooden hillside with a low- slung, twin-level block punctuated by a subtle third-level bookend. Syncopated fenestration frames exterior views while giving the occasional happy wanderer glimpses of the warm interior.

The material palette is comprised of exposed concrete, cedar, anodized metal and cementitious plaster—subdued hues that blend in with the earth, rock and woods of the picturesque surroundings. A humble yet powerful statement is created by the demur architecture in juxtaposition to the slope of golden leaves blanketing a thinning autumn forest, all capped with a blustery sky. This iconographic presence acts as a sort of modernist mile-marker on one of the paths meandering through the landscape.

Studio for a Composer
This piece (located in Spring Prairie, Wisconsin) was commissioned by an accomplished Country Western musician/composer who requested a tranquil refuge away from the fray, where he could work and literally hear himself think. The architects answered the ownerʼs charge with a finely tuned design that is the physical embodiment of peace and serenity—a state of being to which most everyone aspires.

The studio seemingly floats upon a 36 centimeter (14 inch) clerestory of illuminated translucent polycarbonate that emphasizes the otherworldly aspect of the quiet and dignified work. The entire opera rests upon a type of “podium,” which is carved into the steep hill and extends horizontally, providing for a green/vegetated roof that minimizes storm water runoff. This “rostrum” also accommodates storage space below (lit by the clerestory)—all of which is accessed on the lower downhill side of the edifice via a cedar-clad overhead door.

OS House
The OS House is a 177 square meter (1900 square foot) infill project located on the edge of Lake Michigan in Racine, Wisconsin. It occupies a narrow lot which completes a row of housing built during the last century. The single family, detached residence, uses an amusing mélange of simple colors, and even simpler rectilinear form to establish an exterior rhythm which deciphers an interior organization and flow of space.

Individual moments consisting of separate functions push and pull the playful interconnectedness within the project to create a patio, an outdoor terrace, a covered exterior edge, and a look-out study. The project was one of the first LEED Platinum certified homes built in the Upper Midwest.


U.S. Land Port of Entry: Warroad, Minnesota - Julie Snow Architects
Slideshow Image 1

Quick View



Read More

  • The design’s sensitivity is evident in the structure’s attractive material palette of
    sustainably harvested cedar siding. Indigenous cedar is juxtaposed in both clear and
    black satin stain.
  • La sensibilita' del disegno e' evidente nella scelta del colore, nel cedro del binarion.
    Cedro indigeno e' alternato a macchie di raso chiaro e nero.
  • 从其颇具魅力连续铺装的雪松板材上可轻易地感受到该设计。原始的雪松整齐排列,纹路
    清晰,并布满黑色的缎纹。
  • Life cycle cost analysis was used to ensure that long term cost and energy reductions
    were met and the project received LEED (Leadership in Energy and Environmental
    Design) Gold Certification.
  • E' stata fatta un'analisi del costo del ciclo di vita per assicurarsi che il costo a lungo
    termine e le riduzioni di energia erano soddisfatte e il progetto ha ricevuto il certificato
    d'oro LEED.
  • (建筑的)寿命周期成本分析通常使用确保长期成本和能源消耗的减少作为双重标准,而
    该项目获得了LEED(环境和能源设计上领先)金奖。
DESCRIPTION

This simple and efficient rectilinear 3726 square meter (40,108 square foot) project blends with the environs, thanks to the unassuming massing that captures the harmony of the rugged north. The form’s honest profile is composed of unpretentious lines that cut the sky with bold and confident strokes while overhangs extend space from the interior to the exterior and emphasize key points of entry as well as vehicular zones. Throughout the day, the shifting sun and shadows accentuate slots and notches cut out of the whole like the work of a master woodcarver whose respect for the medium is reflected in his careful incisions.

More Details

The studio’s typical sensitivity is similarly evident in the structure’s attractive material palette of sustainably harvested cedar siding. Indigenous cedar is juxtaposed in both clear and black satin stain. The clear and welcoming nature of the wood is reserved for the vehicular inspection areas and interior of the facility. The black exterior “shell” conversely succeeds at camouflaging the edifice against the expanse of forest and
enhances the charm of the more natural, lighter fields of cedar. The black motif against a landscape that is often covered in a blanket of white snow, is visually strong and further adds to the composition’s iconographic symbolism as an outpost in the wilderness. When one arrives at the station, the inviting material warmth and richness of the architecture goes down easily, much like hot apple cider on a blustery winter day.

The success of the building is propagating additional commissions from the U.S. Government. Currently under construction is the Van Buren Land Port of Entry in Maine. It is of a similar size and is scheduled to complete in the fall of 2013. As is prevalent of the équipe’s work, this new complex is also characterized by its robust sensibility to its environs and responsive sense of place.

The Warroad project is impressive both from an architectural perspective with its straightforward geometric logic and purity of spirit and from the interest it has created. Its effortless shape and intelligent use of materials make it stand out easily from the rest of the "forest.


Interdisciplinary Science & Technology Building III (Arizona State University) - Jones Studio
Slideshow Image 1

Quick View



Read More

  • The large thick concrete walls with small openings glazed with colored glass were influenced Frank Lloyd Wright’s Florida Southern College.
  • Le grandi e spesse pareti hanno piccole finestre con vetri colorate sono imili a quelle di Frank Lloyd Wright al Florida Southern College.
  • 这面开着小小彩色玻璃釉面豁口的巨大而厚实的混凝土墙,弗兰克·罗德·怀特是由一次对佛罗里达南方学院观光而得到的启示。
  • It was ASU’s first Gold LEED certified project on the Polytechnic campus.
  • E' stato il primo progetto certificato “Gold Leed” di ASU nel campus del Politecnico.
  • 在理工类学院中,这是亚利桑那州第一个获得Gold LEED认证的项目。
DESCRIPTION

The design brief was to create a new state-of-the-art research laboratory on the decommissioned Williams Field Air Force Base for Arizona State University (40 minutes south east of downtown Phoenix). The facility would need to help recruit and retain top faculty and students on a national as well as an international level.

More Details

The 3,251 square meter (34,994 square feet) project (located at Unity & 2nd Street), was designed in nine months and constructed in one year. It is an excellent example of modern architecture responding to vernacular challenge—in this case, the extreme summer temperatures of the Sonoran Desert reaching as much as 46 degrees celsius (115 degrees fahrenheit), with a diurnal temperature differential of 17 degrees celsius (30 degrees fahrenheit).

The architecture responds to this blast furnace-like desert heat with a restrained form that provides monastery-esque privacy with 9 m (30 ft) tall, 30 cm (12 in) thick precast concrete panels that were craned into place and attached to the steel post and beam structure. The panels are used for the structure’s exterior shell and certain interior partitions. A sea of mosaic perforations are uniformly repeated across every panel articulating a Mayan-like (think Frank Lloyd Wright) expression.

The FLW influence, which concedes more than a mere coincidental intonation, was spawned when the architect visited a group of projects by the American master at Florida Southern College (Lakeland, Florida, 48 km /30 miles east of Tampa). Jones Studio took away from the visit Wright’s use of repetitive patterns and colored glass to enhance his environments. The Phoenix-based studio applied the experience to accent their introspective design with occasional colored glazing within certain perforations, thereby creating a sense of the “higher calling” and solemnity of science—the perfect ambiance for the scientific research facility.

In referring to the building’s inward form, architect Eddie Jones, AIA, Principal of Jones Studio, notes the planning is modeled after Mexican haciendas where “the typology is extremely introverted with high walls which contain succulent oasis gardens.” The architect further points out: “Our studio wanted to create an environment concentrating on the beauty from within, helping to foster privacy and promote greater focus for both scientists and students.”